heading
Home
Familiopstellingen
Wie ben ik
Mijn aanbod
Blog
Referenties
Testimonials Agenda
Contact
Mia in de media
Links
Copyright ©2015

space


BLOG

Een realistisch zelfbeeld

Ik dacht altijd dat ik zo’n rustig en aardig mens was. Totdat ik erachter kwam hoeveel onrust er in mij woonde, en wat een gifkikker ik soms kan zijn.
Ik dacht altijd: anderen kunnen het veel beter, wat heb ik daar nu aan toe te voegen. Totdat ik werd gevonden door Familieopstellingen.
Ik dacht altijd: ik heb geen fantasie, ik ben niet creatief. Totdat ik o.a. met dansexpressie en intuïtief tekenen in aanraking kwam, en me daarin kon uiten.

Ken je je talenten, dat waar je goed in bent? Heb je er een idee van dat datgene wat jou zo gemakkelijk afgaat, een kernkwaliteit van jou is? En dat niet iedereen dat kan, zoals je misschien denkt?

Durf je te dromen, wat zijn je idealen, en wat zijn je verlangens?

Ken je je eigenschappen of je manier van doen, waarvan je eigenlijk hoopt dat dat niemand opvalt? En waar je je voor zou schamen als anderen dat van je weten?

En hoe kom je erachter wat jouw blinde vlekken zijn?

Met een opstelling kun je meer zicht op krijgen op wie je bent en wat al dan niet bij jou hoort en past.

Uitgaande van de vraag of het issue, dat rechtstreeks of zijdelings te maken heeft met je zelfbeeld, voel ik welke vorm van opstellen geschikt is voor deze vraag. Er zitten veel verschillende vormen van opstellingen in mijn rugzak. Vaak ben ik zelf verrast door de impuls die naar boven komt. Het kan b.v. gaan om een familieopstelling, een opstelling met een of meer delen van jezelf, een opstelling met je rollen in het dagelijks leven, een opstelling met je verlangen, en soms ontstaat er ter plekke een nieuwe vorm. En over het algemeen klopt mijn impuls voor die specifieke vraag van die specifieke persoon.

<<< terug