heading
Home
Familiopstellingen
Wie ben ik
Mijn aanbod
Blog
Referenties
Testimonials Agenda
Contact
Mia in de media
Links
Copyright ©2014

space


BLOG

Wat doen we met moeder/vader met de feestdagen?

KerstIeder jaar weer een heikel punt. Het wordt als een probleem ervaren dat er iets moet gebeuren. Welke broer of zus is dit jaar aan de beurt, of komt het altijd weer op  jou neer?
Hoe moet moeder of vader zich voelen als het zo nodig moet?

Is het mogelijk om op het punt te komen, dat je niet uit schuldgevoel toch weer iets doet waar je zelf (en evt. je eigen gezin) niet blij van wordt, laat staan dat je moeder / vader daar blij van wordt? Dat je de liefde, de zorg vanuit je hart, voor je ouder(s) kunt toelaten, en van daaruit rustig kunt bekijken hoe het voor je kan werken? Voor, tijdens of na de feestdagen?

Over schuldgevoel heb ik een blog geschreven, zie hier.

In een opstelling kun je via verschillende ingangen onderzoeken wat je weerhoudt om onbevangen en met liefde te kijken wat je wel of niet kunt en wilt doen:

  • Je kunt de familieverhoudingen onderzoeken en de onderliggende oorzaak van je worsteling met dit issue opsporen en helen.
  • Je kunt je gedachten (overtuigingen) onderzoeken over hoe leuk of gezellig het met de feestdagen zou moeten zijn. Of juist waarom je er nu al tegenop ziet, omdat het toch weer uitloopt op… (al die vervelende dingen die in het verleden gebeurden).
  • Je kunt kijken naar delen van jezelf die zich hier roeren. Ik heb daar verschillende concepten voor.
  • Als het gaat om de keuze tussen 2 mogelijkheden, kunnen we met het dilemma een zgn. tetra-lemma opstelling doen.

<<< terug