heading
Home
Familiopstellingen
Wie ben ik
Mijn aanbod
Blog
Referenties
Testimonials Agenda
Contact
Mia in de media
Links
Copyright ©2014
space


BLOG

Opstelling bij CNV event

Verslag van een deelneemster

Gisteren zat ik bij de eerste workshop van het event Netwerken voor je toekomst dat CNV Zorg & Welzijn op maandag 15 september organiseerde. Tien mensen uit de sectoren Zorg, Jeugdzorg, Welzijn en Kinderopvang hadden zojuist in een voorstelrondje aangegeven dat ze hun baan kwijt waren of wellicht kwijt zouden raken in de nabije toekomst.

CNVOveral was voeding voor mensen die hun eigen gereedschap zijn. Een gevoelig gereedschap, dat ontregeld kan raken door alles wat menselijk is. Een gereedschap dat afgestemd en aangescherpt moet blijven, wil het zuiver ingezet kunnen worden voor het oorspronkelijke doel.
Uiteindelijk sloot de dag voor mij bij de last-minute ingelaste workshop familie-, of in dit geval organisatie-opstellingen. Passie in je werk was de titel en workshopleidster Mia Macke begeleidde een opstelling rondom de vraag waar het allemaal in samenkwam. Een vraag die ik in zo veel toonaarden had gehoord gedurende de dag: “Waar is mijn plek?”

Het werd een illustratie van de dynamiek tussen de medewerker en haar passie, als onlosmakelijk geheel, een coördinator, een manager en de doelstelling van de organisatie. Duidelijk werd de noodzaak van het zoeken naar de juiste lijn, het juiste “achter elkaar staan”. Toen die gevonden was, kon de medewerker weer gewoon aan het werk, haar passie in de buurt wetend. En daarna was er weer ruimte voor die andere belangrijke vraag die deze dag steeds terugkwam “Wat is voor jou integriteit?” “Trouw zijn aan innerlijke waarden.” werd het antwoord, nog vers in het geheugen hebbend waarop we ons moesten afstemmen bij het zoeken naar de juiste lijn.
“Netwerken is voor mij niet zo gewoon” vertrouwde de vrouw die de passie had vertegenwoordigd in de bovenstaande opstelling. “Maar wat ís het leuk om mezelf af en toe weer enthousiast over m’n werk te horen vertellen. Dat ververst m’n passie.”

Verliezen went nooit. En het is fijn om af en toe weer iets terug te vinden!

Verslag Joke Portegies – www.de-ontdekking.org

<<< terug