heading
Home
Familiopstellingen
Wie ben ik
Mijn aanbod
Blog
Referenties
Testimonials Agenda
Contact
Mia in de media
Links
Copyright ©2014

space


BLOG

Abortus

AbortusIn iedere opstelling kijken we met respect en mededogen naar wat in deze specifieke situatie speelt en waar in deze opstelling heling kan plaatsvinden.

Het laten aborteren van een foetus heeft een veel grotere impact dan velen vermoeden. Het veroorzaakt vaak langdurige innerlijke pijn. Het is een tragische daad. Het is een uiterste noodgreep die als oplossing wordt gekozen als er geen andere uitweg lijkt te zijn.

De dynamiek van het laten plegen van een abortus is anders dan bij een miskraam.
Een  miskraam is een gebeurtenis, die beide ouders overkomt. Man en vrouw / vader en moeder zullen het wel elk op een andere manier ervaren en kunnen elkaar niet altijd vinden in hun verdriet.
Bij een abortus is het uiteindelijk altijd de vrouw die de beslissing neemt, al dan niet onder druk van de omgeving. In opstellingen zien we, dat de vrouw meer in haar kracht komt te staan, als zij deze verantwoordelijkheid helemaal op zich neemt.
Voor de man is het een gebeurtenis waar hij geen zeggenschap over heeft. Dit is mede de reden dat een abortus vaak te groot en te pijnlijk is om als stel samen te dragen. Vaak zal de relatie daar eindigen.

Vrouwen ervaren vaak een schuldgevoel vanwege de abortus. Het is ook vaak een bron van verdriet, die maakt dat een vrouw innerlijk minder aanwezig is voor haar andere kinderen.

Door de eigen schuld te aanvaarden en te dragen, te erkennen dat het kind het hoogste heeft gegeven (het leven), het kind te aanvaarden als kind, komt er ruimte voor heling in het systeem.

<<< terug